DE SINUSLIFT PROCEDURE/BOTOPBOUW

DE SINUSLIFT

In sommige situaties willen we in het achterste gedeelte van de bovenkaak één of meerdere implantaten plaatsen, maar dit gaat niet omdat de sinusholte te diep gezakt is en er niet voldoende kaakbot aanwezig is om de implantaten in te plaatsen.

Het zakken van de sinusholte kan gebeuren als er voor een lange tijd geen of minder kiezen aanwezig zijn. Het verlies van kiezen heeft geleid tot botvermindering en verlaging van de sinus.

Bij de sinuslift wordt de sinusholte opgevuld met lichaamseigen bot of kunstbot. Wij gebruiken altijd kunstbot omdat er dan geen eigen bot gehaald moet worden uit een ander lichaamsdeel bv. de heup.

In sommige situaties kunnen er onmiddellijk implantaten geplaatst worden na het uitvoeren van de sinuslft. Dit is enkel mogelijk als er nog eigen bot aanwezig is waar het implantaat zich in kan vastzetten. Na het uitvoeren van de sinuslift en het plaatsen van de implantaten is er een wachtperiode van 6-9 maanden vooraleer de implantaten belast mogen worden met een prothese of kronen.

In andere situaties waar er geen of heel weinig eigen bot aanwezig is, moet eerst de sinuslft uitgevoerd worden en kan er pas op een later tijdstip, als het bijgeplaatste bot goed is geintegreerd, de implantaten geplaatst worden. Dit is meestal na 6-9 maanden.

De sinuslift moet uitgevoerd worden door een gespecialiseerde kaakchirurg en gebeurt onder plaatselijke verdoving, de ingreep is volledig pijnloos.

BOTAUGMENTATIE (BOTVERGROTING)

Botopbouw kan uitgevoerd worden op eender welke positie in de mond, en is vaak nodig omdat er niet voldoende kaakbot aanwezig is voor het plaatsen van implantaten.

Er kan autoloog bot (bot transplantaat uit andere plaats in de mond van de patiënt) of kunstmatig bot gebruikt worden om zo een groter botvolume te creëren waar het implantaat in kan vastgroeien. Vaak is het nodig om extra bot te plaatsen als er onmiddellijk na het trekken van de tand een implantaat geplaatst wordt.

Na de botopbouw en het plaatsen van het implantaat is er een ingroeiperiode van 4-6 maanden.

Volg ons op Facebook

Maak een afspraak, vraag vrijblijvend informatie of een gratis offerte.

Voeg bij voorkeur een recente X-ray of 3D CT-scan van uw gebit toe, zodat onze tandartsen deze kunnen bestuderen en een gedetailleerde prijsofferte kunnen opstellen.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, bmp, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Tandheelkundige kliniek ARENA

Zagreb - Kroatië

Tel. BE +32 486 470346(Whatsapp)

Skype: mooieglimlach.be
Email: geert@mooieglimlach.be

Maandag t.e.m. Zaterdag van 08:00 tot 20:00

Kwaliteitcertificaten

WhatsApp chat