PROTHESES

Protheses is de tak van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met de vervanging van verloren tanden, het verbeteren van de functie en het uiterlijk van natuurlijke tanden.

Tandheelkundige kronen

Keramische kronen zijn prothetische restauraties die permanent bevestigd zijn op de gepolijste tand of het tandheelkundig implantaat, gericht op de wederopbouw van de verloren functies en esthetiek van de tand.

Een kroon kan bestaan uit verschillende materialen.

  • Metaal keramische kronen (porselein)
  • Vol keramische kronen
  • Zirkonium keramische kronen

Tandheelkundige bruggen

Bruggen zijn vaste prothetische vervangingen, bedoeld om de lege ruimte tussen de tanden op te vullen, om zo ontwrichting van de aangrenzende tanden of schade aan de kaak gewrichten of steunweefsel van de tanden te voorkomen.

De bruggen zijn een reeks verbonden kronen die van metaal-keramiek of vol keramiek- zirkonium zijn. Overleg met een tandarts bij het selecteren van materialen.
Door bruggen wordt evenwicht in de mondholte bereikt, wat een voorwaarde is voor een goede mondhygiëne.

Werkwijze tandheelkundige brug

Volledige brug

Veneers

Veneers zijn esthetische restauraties die het voorvlak van de tand bedekken.

Veneers zijn dunne keramisch “tegels” die worden vastgelijmd aan de buitenzijde van de tand. Zij bieden de beste oplossing voor het corrigeren van kleine cosmetische gebreken van de tanden, zoals tandvlekken of scheuren en het corrigeren van gaten tussen je tanden.

Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit wordt gemaakt wanneer 1 of meerdere tanden ontbreken, ongedacht of de overige tanden natuurlijk zijn of bedekt met kronen of bruggen.

Een gedeeltelijke prothese is structureel complexer dan een volledige prothese omdat de elementen bevestigd worden aan de overblijvende tanden.

Volg ons op Facebook

Maak een afspraak, vraag vrijblijvend informatie of een gratis offerte.

Voeg bij voorkeur een recente X-ray of 3D CT-scan van uw gebit toe, zodat onze tandartsen deze kunnen bestuderen en een gedetailleerde prijsofferte kunnen opstellen.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, bmp, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Tandheelkundige kliniek ARENA

Zagreb - Kroatië

Tel. BE +32 486 470346(Whatsapp)

Skype: mooieglimlach.be
Email: geert@mooieglimlach.be

Maandag t.e.m. Zaterdag van 08:00 tot 20:00

Kwaliteitcertificaten

WhatsApp chat