IMPLANTATEN

Een tandheelkundig implantaat is een speciaal gemaakte titanium schroef die operatief is ingebed in het bot van de boven- of onderkaak.

Vandaag is het plaatsen van een implantaat de meest moderne oplossing voor alle vormen van edentoulism, of er nu één tand ontbreekt of alle tanden.

Het implantaat is gemaakt van titanium, dit is een materiaal dat het lichaam accepteert op zichzelf. Deze functie maakt het mogelijk dat het implantaat volledig ingroeit in het bot en fungeert als integraal onderdeel.

De procedure in het geval van één ontbrekende tand

De procedure in het geval van meerdere ontbrekende tanden

De procedure in het geval van alle ontbrekende tanden

De procedure in het geval van alle ontbrekende tanden

All-on-4 klikgebit

All-on-6 vaste prothese

De procedure van het installeren van tandheelkundige implantaten.

  • Plaatsing van tandheelkundige implantaten wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De procedure is volledig pijnloos voor de patiënt.
  • Het plaatsen van het implantaat duurt ongeveer 15 minuten.
  • Het plaatsen van meerdere implantaten wordt meestal gedaan in één bezoek.
  • Op de geselecteerde plaatsen in het bot wordt een titanium schroef geïnstalleerd, deze moet ingroeien in het bot. Samensmelting is afhankelijk van de complexiteit, het soort procedures en de toestand van het bot van de patiënt en duurt gewoonlijk ongeveer 3 maanden.
  • Na de ingroei periode worden permanente kunstmatige tanden gemaakt die vergelijkbaar zijn met kronen op natuurlijke tanden.


Video: Het plaatsen van een implantaat.

GARANTIE : Op alle implantaten geven wij een levenslange garantie.

Het implantaten boekje.

Na het inbrengen van de implantaten krijgen onze patiënten een speciaal boekje waarin de datum van implantatie wordt genoteerd, evenals de positie met het label van het implantaat, het serie nummer en informatie over de fabrikant.
In het boekje vindt de patiënt ook korte instructies over de garantievoorwaarden.

Post-operatieve zorg bij implantaten.

Na het plaatsen van de implantaten is een goede nazorg zeer belangrijk, daarom is er steeds past-operatieve zorg en continue steun van onze artsen.

Een goede mondhygiëne is uiterst belangrijk voor een lang behoud van de implantaten.

Na het plaatsen van de implantaten raden we aan om pijnstillers te nemen, maar NIET Andol of Asperine omdat deze het bloeden verlengen.

Na de procedure kunnen zwellingen voorkomen, we raden aan om ijs te plaatsen op de plekken van de ingreep, dit gedurende de eerste 12 uur na de ingreep in sessies van 20 minuten en pauzes van 10 minuten.

Ons advies is om de mond niet te wassen gedurende de hele dag na de ingreep.

Het is nodig om een zeer zachte tandenborstel en interdentale borsteltjes te gebruiken om de andere tanden te poetsen zodat er geen vuil achterblijft en de wond niet vervuild wordt.

Als het bloeden gestopt is de dag nadien, is het belangrijk dat u de mond elke 4 uur spoelt met saliethee of chloorhexidine gebaseerd mondwater, en dit voor twee weken.

Onderhouden van de tandheelkundige implantaten.

Na he plaatsen van de implantaten is een optimale mondhygiëne van uiterst belang voon het behouden van de implantaten.

Hoe onderhoud ik een goede mondhygiëne na het plaatsen van implantaten?

Het onderhoud van een gebit met implantaten is niet anders dan met een gewoon gebit. Het is nodig om de tanden minstens 2 keer per dag te poetsen, s ‘morgens en s ‘avonds, met behulp van flosdraad en mondwater.

Goed onderhoud van de mondhygiëne omvat regelmatig tandenpoetsen, in de ochtend en ‘s avonds, met behulp van tandzijde en mondwater. Afgezien van dit, is het noodzakelijk om een regelmatige controle te doen en om tandsteen en plaque te verwijderen, minstens twee keer per jaar.

Met een goede mondhygiëne gaan tandimplantaten een leven lang mee.

Volg ons op Facebook

Maak een afspraak, vraag vrijblijvend informatie of een gratis offerte.

Voeg bij voorkeur een recente X-ray of 3D CT-scan van uw gebit toe, zodat onze tandartsen deze kunnen bestuderen en een gedetailleerde prijsofferte kunnen opstellen.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, bmp, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Tandheelkundige kliniek ARENA

Zagreb - Kroatië

Tel. BE +32 486 470346(Whatsapp)

Skype: mooieglimlach.be
Email: geert@mooieglimlach.be

Maandag t.e.m. Zaterdag van 08:00 tot 20:00

Kwaliteitcertificaten

WhatsApp chat