FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Wat maakt de ingreep in Kroatië zoveel goedkoper?

De voornaamste reden voor het grote prijsverschil is dat Tandheelkundige kliniek Arena beschikt over een eigen laboratorium, waar wij de nodige protheses zelf maken. Wij werken dus niet met een tussenpersoon, waardoor de behandeling veel sneller en goedkoper kan gebeuren.
Ook liggen de prijzen van uurlonen, personeel, vastgoed en het opstarten van een praktijk veel lager dan in andere landen. Het verschil zit dus niet in de kwaliteit van de behandelingen of onze gebruikte materialen. Wij gebruiken hoogwaardige materialen en geven een levenslange garantie op alle implantaten.

Wat is een implantaat eigenlijk?

Een implantaat is een titanium kunstwortel, die in het kaakbot wordt geschroefd. Op de implantaten worden vervolgens kronen (tanden, bruggen of een volledige vaste protheses) geschroefd.

Wat is een kroon?

Keramische kronen zijn prothetische restauraties die permanent zijn bevestigd aan de gepolijste tand of tandheelkundig implantaat gericht op de wederopbouw van de verloren functies en esthetiek van de tand.

Wat is een brug?

Een brug is een overkapping over verschillende tanden. Een brug wordt geplaatst als er verschillende slechte tanden langs elkaar staan of voor het opvullen van ontbrekende tanden.

Zijn implantaten een goede en veilige oplossing?

Implantaten zijn een goede en veilige oplossing bij het vervangen van één of meerdere ontbrekende of slechte tanden. Alle ingrepen worden uitgevoerd door top specialisten en chirurgen, zij hebben vele jaren ervaring in het plaatsen van implantaten. Het is een dagelijkse routine voor onze tandartsen.

Waarom soms implantaten en geen bruggen?

• Als er één of meerdere tanden ontbreken kan men kiezen tussen een implantaat of brug. In veel gevallen zijn de aangrenzende tanden nog in een goede staat, dan wordt er gekozen voor implantaten.
• Bij bruggen moeten aangrenzende tanden geslepen worden. Wanneer deze tanden toch in slechte staat zijn, worden ze bijgeslepen en worden er bruggen over geplaatst om zo de leegte op te vullen van de ontbrekende tand.

Hoelang gaan implantaten en kronen mee?

• Bij ons hebt u een levenslange garantie op alle implantaten.
• De levensduur van kronen bepaalt u zelf. Kronen vergen hetzelfde onderhoud als natuurlijke tanden. Bij goed onderhoud van kronen gaan deze 10-tallen jaren mee. Maar bent u bijvoorbeeld een roker, dan zal u minder lang plezier hebben van de kronen.

Is het plaatsen van een implantaat een grote ingreep?

Nee, het plaatsen van een implantaat duurt tussen 10 en 15 minuten.

Doet het plaatsen van een implantaat pijn?

Nee, alles wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, het doet niet meer pijn dan een andere ingreep bij de tandarts.

Kunnen er onmiddellijk kronen op de implantaat geplaatst worden?

Nee, een implantaat moet eerst ingroeien in het kaakbot, dit duurt ongeveer 3-6 maanden. In deze periode mag het implantaat niet belast worden.

Wat is een all-on-4 of all-on-6 prothese?

Wanneer alle tanden in de onder- of bovenkaak ontbreken, wordt een volledige vaste prothese op verschillende implantaten geplaatst. Het aantal implantaten hangt af van de kwaliteit van uw kaakbot.

Wat gebeurt er in de tussenperiode als de implantaten moeten ingroeien?

In deze periode krijgt u een tijdelijke voorziening, u moet dus niet maanden zonder tanden door het leven.

Waarom kies ik voor een all-on-6 vaste prothese of klikgebit en geen los kunstgebit ?

• Bij een vaste prothese of klikgebit worden er implantaten geplaatst, hierdoor blijft uw kaakbot stevig en zal het niet verder slinken.
• Bij een losse prothese kan het gezicht ‘invallen’ omdat de wortels ontbreken en het kaakbot gaat slinken. Hierdoor gaat de prothese steeds losser zitten.
• Bij een vaste prothese of klikgebit is het gehemelte vrij, dit bevorderd de smaakzin.
• Een vaste prothese moet niet steeds in en uit genomen worden en is beter voor het zelfvertrouwen.

Wat is een sinuslift?

Bij te weinig kaakbot in de bovenkaak worden de sinusholtes deels opgevuld met korrelig synthetisch bot zodat er later implantaten geplaatst kunnen worden.

Hoe zit het met de nazorg of pijn achteraf? Moet ik dan terug naar Zagreb?

• Na het plaatsen van een implantaat of kroon is een goede mondhygiëne ZEER belangrijk. Bij het laatste bezoek aan onze kliniek controleren onze tandartsen alles nog even en geven een grondige uitleg over een goede mondhygiëne, hiermee kan veel worden voorkomen.
• Voor het behoud van een gezond gebit dient u elke 6 maanden een bezoek te brengen aan de tandarts. Bij dit bezoek zal je eigen tandarts ook het geplaatste implantaat of kroon controleren.

• Wij volgen altijd onze eigen patiënten op. Om de garantie te behouden moet de patiënt het advies van de tandarts opvolgen m.b.t. tot de half/jaarlijkse controles. Als de tandarts ziet dat u alles zeer goed onderhoud en er zijn geen problemen, dan is een jaarlijkse controle voldoende. https://mooieglimlach.be/garanties/

• UITERAARD BENT U OOK NA BEHANDELING STEEDS WELKOM IN ONZE KLINIEK.

Wat moet ik doen bij pijn of klachten?

• De eerste stap die u moet ondernemen, is contact met ons opnemen om het probleem te beschrijven.
• Wij gaan U waarschijnlijk vragen om een X-ray (OPG) van het gebit te maken, zodat één van onze specialisten deze kan bestuderen en het probleem kan lokaliseren.
• Onze arts gaat u verder advies geven om het probleem op te lossen.

Volg ons op Facebook

Maak een afspraak, vraag vrijblijvend informatie of een gratis offerte.

Voeg bij voorkeur een recente X-ray of 3D CT-scan van uw gebit toe, zodat onze tandartsen deze kunnen bestuderen en een gedetailleerde prijsofferte kunnen opstellen.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, bmp, jpeg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Tandheelkundige kliniek ARENA

Zagreb - Kroatië

Tel. BE +32 486 470346(Whatsapp)

Skype: mooieglimlach.be
Email: geert@mooieglimlach.be

Maandag t.e.m. Zaterdag van 08:00 tot 20:00

Kwaliteitcertificaten

WhatsApp chat