Er zijn veel misvattingen over hoe je je tanden mooi en gezond kunt houden.

Als het gaat om te zorgen voor een mooie en gezonde glimlach, zijn er veel misvattingen die rond worden verteld. Hoewel een goede mondgezondheid in slechts enkele minuten per dag kan worden bereikt, kunnen verkeerd toegepaste oefening schade aanrichten. Dit is wat je moet weten ...

 

Mythe 1: Hoe harder de borstel, hoe schoner de tanden zullen zijn ...

Te hard poetsen met een tandenborstel kan het glazuur beschadigen dat de binnenkant van de tand beschermt tegen cariës en tandbederf. Veel mensen poetsen harder en meer, omdat ze het gevoel hebben dat ze op deze manier echt schone tanden krijgen, maar in werkelijkheid verzwakken ze het glazuur. Wij adviseren altijd onze patiënten een zachte tandenborstel te gebruiken  u kunt hierover meer informatie lezen op https://mooieglimlach.be/2017/02/alles-over-tandenpoetsen/

 

Mythe 2: Het gebruik van tandzijde is niet nodig ...

Het gebruik van tandzijde is zeker nodig, sommige resten van voedsel en bacteriën kunnen alleen met behulp van flosdraad worden verwijderd. Zo kunnen we de ziekte van het tandvlees voorkomen die een versneld verlies van tanden veroorzaakt. Als u niet zeker weet of u de tandzijde op de juiste manier gebruikt, moet u contact opnemen met de tandarts om u duidelijke instructies te geven.

U kunt meer info lezen over flossen op LINK

Mythe 3: Als het tandvlees bloedt tijdens het poetsen of bij gebruik van tandzijde, is het het beste om ermee te stoppen ...

Bloedend tandvlees wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking. Het gebeurt vaak dat bacteriën en tandplak zich ophopen tussen de tanden, waar de tandenborstel niet bij kan. Vanwege de ontoereikende prestaties van mondhygiëne, is het tandvlees beginnen bloeden. Als u tandzijde één keer per maand, of net voorafgaand aan het onderzoek bij de tandarts gebruikt, zult u waarschijnlijk merken dat uw tandvlees bloedt. Om het bloeden te laten stoppen, raad ik aan dagelijks flosdraad te gebruiken, omdat dit geen ontsteking van het tandvlees veroorzaakt, maar juist zal helpen alles schoon te krijgen en de ontsteking zal laten verdwijnen.

 

Mythe 4: Als je gevoelige tanden hebt, betekent dit dat er te veel glazuur is verwijderd ...

Tandhalsgevoeligheid is een algemeen probleem van verlies van tandglazuur - de harde buitenlaag van tanden. Overgevoeligheid kan optreden als gevolg van het verwijderen van tandvlees of het gebruik van tandpasta om tanden witter te maken. Ingrediënten van deze pasta's komen in het tandglazuur om vlekken op de tanden te verwijderen. In dit proces kunnen ze de laag onder het glazuur bereiken die veel gevoeliger is.

Als het een reden is voor de kiespijn, is het goede nieuws dat je de tandpasta kunt vervangen door een zachtere pasta die de symptomen zal verlichten.

 

Mythe 5: De ziekte van het tandvlees is alleen een probleem voor uw mondgezondheid

Hoewel tandvleesaandoeningen waarschijnlijk eerst door uw tandarts worden opgemerkt, kan dit ook problemen zoals diabetes, hypertensie en chronische ontsteking veroorzaken.

 

Mythe 6: Als de tanden wit zijn, betekent dit dat ze gezond zijn

Dit kan waar zijn, maar dat hoeft niet. Onze tanden zijn wit van aard, maar er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat ze van kleur veranderen. Veelvuldige consumptie van bepaalde voedingsmiddelen, dranken, nicotinegebruik, sommige medicijnen of gewoon een verouderingsproces.

Mythe 7: Als niets pijn doet, is het niet nodig om naar de tandarts te gaan

Dit is een grote fout. In veel gevallen wordt de pijn meestal niet meteen gevoeld. Het ontstaan van cariës op de tanden wordt niet gevoeld, net als de ontsteking van het tandvlees. Zodra alle symptomen zijn verschenen, is er een ernstig probleem opgekomen. Als u wacht op pijn als een alarm om een tandarts te bezoeken, riskeert u het ondergaan van een wortelkanaalbehandeling en een aantal andere procedures die kunnen worden voorkomen door preventief onderzoek. Het punt van regelmatig onderzoek bij de tandarts is om veranderingen in de tanden en omliggende weefsels te voorkomen voordat het een groter probleem wordt.

 

Het beste is om de tandarts twee keer per jaar te bezoeken.

 

Voor uw onderzoek door een specialist bel 0032 486470346. Tot ziens! ?

WhatsApp chat