Voor de orale gezondheid is een goede mondhygiëne en regelmatig poetsen met een tandenborstel en tandpasta het belangrijkste. Om cariës te voorkomen is het aanbevolen minstens 2 keer per dag de tanden te poetsen gedurende drie minuten. Op de markt is er een grote selectie van tandpasta's die een ander effect hebben in de mondholte. Ze worden allemaal gebruikt om plaque te verwijderen, maar sommige hebben extra positieve effecten op uw tandvlees. In de afgelopen maand heb ik de verschillende Sensodyne tandpasta’s getest.
Dit is mijn conclusie:

Sensodyne ProNamel heeft een aangename smaak, hij verandert de smaak van voedsel en drank niet en geeft een fris gevoel in de mond. Ik zou het aanraden aan mensen die graag zure groenten, fruit en salades eten of last hebben van brandend maagzuur, maar ook aan alle anderen om de pasta ‘s ochtends te gebruiken. De samenstelling van de pasta zorgt voor het opnieuw mineraliseren van verloren mineralen uit het glazuur.

Sensodyne ProNamel Junior heb ik niet persoonlijk getest. Echter, mijn neefje, en zijn moeder vertelde me dat tandenpoetsen gemakkelijker gaat, zonder tegenwerken.

Sensodyne Repair & Protect heeft een sterke en verfrissende smaak die een lange tijd duurt. Het geeft de indruk dat de tanden grondig gepoetst zijn, maar kan worden gevoeld onder de tong. De samenstelling van de pasta sluit kleine gaatjes in de dentine en de blote tandhalzen, dus regelmatig gebruik vermindert het gevoel van pijn.

Sensodyne Complete Protection geeft een minder branderig gevoel in de mond, maar heeft een sterkere smaak van menthol. Hij is bedoeld voor mensen die een brandend gevoel niet aangenaam vinden, maar een tandpasta willen die een sterke en aangename smaak van frisheid geeft. In tegenstelling tot andere tandpasta’s, is deze pasta bedoeld om de gezondheid van de gehele mondholte te handhaven en helpt hij bij problemen van blootgelegde tandhalzen en het tandvlees.

Door het gebruik van Sensodyne tandpasta ben ik overtuigd dat er een belangrijk verband is tussen tandpasta en het gevoel van frisheid, netheid en orale gezondheid. Door correct gebruik van de tandenborstel en het kiezen van de juiste tandpasta kunnen veranderingen worden gezien en gevoeld in een paar dagen tijd, een gevoel van zuiverheid en frisheid verandert in een gewoonte, zodat u niet meer zonder wil.

Als je ervaring hebt met het gebruik van Sensodyne tandpasta, vertel het ons! ?

Filip Marijan, dr. med. dent.

WhatsApp chat