Op ėėn of op meerdere plaatsen in uw gebit hebt u een ontbrekende tand. Wat is nu de beste oplossing? Een implantaat of een tandheelkundige brug?
Wel, dit hangt af van uw gebitssituatie en de aangrenzende tanden.
Zijn de aangrenzende tanden nog in een goede staat dan kiest u best voor een implantaat zodat de aangrenzende mooie en gezonde tanden niet beschadigd worden.

Een nadeel is dat er meer bezoeken nodig zijn en dat u een langere periode moet wachten vooraleer u de definitieve kroon heeft. Eerst moet het implantaat geplaatst worden, dat in een periode van 3-4 maanden moet vastgroeien in het kaakbot.

In deze ingroeiperiode mag het implantaat niet belast worden anders komt het los. Pas als het implantaat goed is vastgegroeid mag er een tandheelkundige kroon op komen.

Indien de aangrenzende tanden in een slechte staat zijn, als er al grote vullingen zijn of als de tanden afgebrokkeld zijn, dan is het verstandig om een tandheelkundige brug te plaatsen, zo lost u meerdere problemen in één keer op.

De aangrenzende tanden worden dan in een puntje geslepen, deze afgeslepen tanden dienen dan als drager voor de tandheelkundige brug, er wordt een overbrugging gemaakt om het gat van de ontbrekende tand(en) op te vullen.

Deze behandeling kan uitgevoerd worden in een korte periode van ongeveer 5-7 dagen.

Als u meerdere ontbrekende tanden heeft op één kaak en de andere tanden zijn van ook al niet zo mooi meer dan kunt u een volledige brug plaatsen over de nog gezonde tanden.

Een tandheelkundige brug kan geplaatst worden over enkel de eigen tanden, enkel implantaten of een combinatie van implantaten en eigen tanden.

VIDEO: PLAATSEN TANDHEELKUNDIGE BRUG

VIDEO: PLAATSEN TANDHEELKUNDIGE IMPLANTAAT

WhatsApp chat